Responsive image


Vendéglátó üzletet üzemeltetők figyelmébe!

Feltöltve: 2021-03-16 10:50:01

VENDÉGLÁTÓ ÜZLETET ÜZEMELTETŐK FIGYELMÉBE!

 

Tisztelt Üzemeltetők!

 

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 31. §-a értelmében a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a Kormányrendelet 4. melléklete szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.

 

Kérem, hogy amennyiben vendéglátó üzletet üzemeltet, úgy szíveskedjen jogszabályi kötelezettségének a megadott határidőn belül eleget tenni.

 

Az üzlettípus bejelentésénél vendéglátóhelyenként egy üzlettípus kerülhet megjelölésre. Ennek megfelelően a Korm. rendelet egy üzlettípus bejelentését írja elő üzletenként. A kereskedőnek azt az üzlettípust kell megjelölnie, ami a fő terméktípus alapján leginkább jellemzi a vendéglátóhelyet. Amennyiben egy üzleten belül több terméktípus is kapható, a forgalmi volumen lehet a legalkalmasabb arra, hogy meghatározza a fő terméktípust.

 

A „VENDÉGLÁTÓ ÜZLET TÍPUSÁNAK BEJELENTÉSE” nyomtatvány megtalálható az alábbi linken: 

 Vendéglátó üzlet típusának bejelentése

 

A bejelentést a területileg illetékes jegyzőnek kell megküldeni, hivatalosan elektronikus úton az e-papír szolgáltatás alkalmazással (https://epapir.gov.hu).

 

                        Tisztelettel:

 

                                                                      Varsányiné dr. Antal Erzsébet s.k. 

                                                                                          jegyző

 

E-önkormányzat portál


Ajánló


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook